Sydämen malli keskittyy läpät ja valettu todellinen sydän

Halvin toimitus alkaen 9,28 €
Koodi: 1010006 [G01]
Varastotilanne: Varastossa
Toimituksen status: 1-2 viikkoa
327,73 €
Verollinen: 63,43 €
st

Letar du efter en hjärtmodell där fokus ligger på hjärtklaffarna, är detta paketet perfekt till dig. Det består av en detaljerad hjärtmodell och en supplerande modell av de 4 hjärtklaffarna. 

Modellen kan delas i 5 delar som hålls ihop av små magneter. Den levereras på en platta och är 25 x 21 x 13 cm stor. 

De 2 modellernas anatomiska strukturer är inte numrerade, men det finns en översikt på engelska och flera andra språk där många anatomiska strukturer på båda modellerna är namngivna via bilder och streck. Du kan ladda ned och skriva ut översikten på vår hemsida – se under produktbilderna till vänster (i översikten beskrivs också ett annat hjärta som vi inte säljer).


Anatomiskt visar hjärtmodellen hjärtats 4 hålrum, auriklarna, hjärtats blodförsyning (artärer och vener), de 4 klaffarna (fick- och segelklaffar), början av de blodkärl som för blod till och från hjärtat samt en antydning till att hjärtats struktur består av 3 olika lager (endo-, myo-, och perikardium). Hjärtats retledningssystem ses ej.

Den supplerande modellen visar hjärtats ”fibrösa skelett” med segelklaffar mellan förmaken och kammarna, samt fickklaffarna som sitter mellan hjärtat och aorta respektive a. pulmonalis.

Kliniskt visar de 2 modellerna inget patologiskt (sjukdomsmässigt) men många anatomiska strukturer där det kan uppstå sjukdom.

Den supplerande modellen av hjärtklaffarna är perfekt till att använda vid förklaring av sjukdomar relaterade till klaffarna. Man kan med hjälp av denna modell beskriva hur klaffarna stängs och mycket annat. Hjärtmodellen kan användas till att beskriva hur segelklaffarna binder till papillärmuskulaturen via chordae tendineae. 

asiakkaiden arvostelut

Ole ensimmäinen sum tälle tuotteelle

Arvostele tämä tuote

Sinun täytyy kirjautua sisään Arvioi tämä tuote

Samanlaisia tuotteita