Mycket verklighetstrogen kraniemodell i vuxen storlek. Kan delas i 9 delar

Halvin toimitus alkaen 9,28 €
Koodi: QS 7/9-E
Varastotilanne: Varastossa
Toimituksen status: 2-3 viikkoa
1 124,78 €
Verollinen: 217,70 €
st

Denna kraniemodell erbjuder den mest verklighetstrogna benstrukturen, den mest precisa återgivningen av anatomiska detaljer och känslan av att röra vid äkta ben. Färgen på benen är vitgul vilket får modellen att framstå ännu mer realistisk.

Modellen har utvecklats i samarbete med Prof. Dr. med. Wolfgang Schmidt och Dr. med Werner Scheler, Anatomisk Institut på Universitetet i Leipzig. Den är tillverkad i SOMSO-plast av producenten SOMSO, som är världskänd för att göra produkter i världsklass.

Modellen kan delas i nio delar och är gjuten i en storlek som svarar till en vuxen person. Längden är 17,5 cm och bredden är 14,1 cm. Den väger ca 800 gram. Eftersom den kan delas i så många olika delar ses skarvar och metallkrokar tydligt (se bilderna till vänster).

OBS: Denna mycket verklighetstrogna kraniemodell finns också i en variant som kan delas i 3 delar. Priset är därför lägre. Den kan ses HÄR.

Anatomiskt sett ska det framhävas att denna kraniemodell erbjuder möjligheten att se små anatomiska detaljer på ett mycket pedagogiskt sätt eftersom den kan delas i nio delar. Till exempel kan bihålorna och näsmusslorna studeras.

Generellt sett kan det mänskliga kraniet delas i 2 delar och kraniemodellen visar därför följande:

1) Hjärnskålen (neurokranium) som omsluter hjärnan och hörsel- och balansorganet.

2) Ansiktsskelettet (viscerokranium) som omger näshålan och bildar den tandbärande ramen omkring munhålan. De 32 tänderna ses också.

Hjärnskålen består av åtta ben – fyra opariga (pann-, sil-, kil- och nackbenet) och två pariga (hjäss-, och tinningbenet). Alla dessa ben samt deras suturer kan identifieras på modellen.

Ansiktsskelettet består av sex pariga ben (överkäks-, gom-, ok-, näs- och tårben samt den undre näsmusslan), samt tre opariga ben (underkäksbenet, silbenet och plogbenet). Alla dessa ben samt deras suturer kan också ses på kraniemodellen. OBS: Tungbenet räknas också till ansiktsskelettet men kan inte ses på denna modellen.

Ett kranium har många hål och kanaler som innehåller blodkärl och nerver. På denna modell ses alla dessa. Benkvaliteten är hög och därför ses alla utskott och fördjupningar mycket tydligt. Små som stora anatomiska detaljer kan identifieras.

I förhållande till billigare kraniemodeller i vårt sortiment känns detta mer äkta, både i vikt och känsla när man rör vid modellen.

Klinisk sett är kraniemodellen perfekt till förståelse av de sjukdomar och tillstånd som kan uppstå i denna delen av skelettet. 

asiakkaiden arvostelut

Ole ensimmäinen sum tälle tuotteelle

Arvostele tämä tuote

Sinun täytyy kirjautua sisään Arvioi tämä tuote

Samanlaisia tuotteita